Frequently asked questions
Info
25/07/2024 | 05:22
Wat kost het om een dier te adopteren?
Info
Volwassen honden
Rashond: 150 euro
Kruising: 150 euro

Puppies
Rashond: 200 Euro
Kruising: 160 Euro

Katten en kittens
(Al onze katten en kittens zijn gevaccineerd, gecastreerd/gesteriliseerd en voorzien van een chip.)

Kat/kitten: 100 Euro
Kat/kitten langharig of kruising raskat: 110 Euro

Belangrijke mededeling

Met ingang vanaf 1 september 2012 zijn alle Belgische dierenasielen wettelijk verplicht om elke asielkat, zowel volwassen als kitten, te identificeren (d.m.v. een microchip) en registreren.

Met ingang van 1 maart 2014 zijn alle Belgische dierenasielen bovendien ook wettelijk verplicht om naast de volwassen katten, voor welke deze wet reeds enige tijd van kracht is, ook alle kittens te laten steriliseren/castreren alvorens ze te herplaatsen.

Deze verplichte maatregelen tot identificatie/registratie en sterilisatie/castratie van asielkatten maken deel uit van het meerjarige kattenplan van de FOD Volksgezondheid.

Wat houdt het meter- / peterschap precies in?
Info
Meters en Peters zijn mensen die, om welke reden dan ook, geen hond/kat (meer) in huis kunnen nemen. Dit kan zijn door gebrek aan plaats, gebrek aan tijd, omdat hun eigen hond niet overeen komt met andere honden, wegens gezondheidsproblemen, ... Zij kiezen zelf een hond/kat die zij willen steunen. Hiervoor betalen zij maandelijks een bijdrage. In ruil voor die bijdrage ontvangen zij het asieltijdschriftje en, voor wie een individueel dier steunt, een vermelding bij het dier in kwestie op onze website. Zij mogen hun meter/peterschapdier uiteraard ook komen bezoeken in het asiel als ze dat willen.
Welke dieren komen in aanmerking?
Info
In principe mag elk asieldier wel een meter of peter hebben, maar de meterschapsactie is voornamelijk opgestart voor moeilijk herplaatsbare dieren. Dit kan zowel door ouderdom zijn als door andere problemen (angst voor vreemde mensen, problemen als gevolg van verwaarlozing/mishandeling in het verleden, het niet overeen komen met andere dieren, enz...) Omdat ook deze dieren recht op leven hebben en ook verzorging en voeding nodig hebben zoeken wij meters en peters die een bijdrage willen doen zodat wij die dieren kunnen blijven onderhouden. Wat de katten betreft zoeken wij meters en peters omdat de volwassen katten nog steeds de strijd verliezen t.o.v. de kittens, waarvan er een overaanbod is. De steun van de meters en peters kan bijdragen tot het betalen van de toch wel hoge kosten voor het steriliseren/castreren, vaccineren en sinds kort ook identificeren van deze dieren en uiteraard ook voor hun verzorging en voeding. Bij de katten kunt u kiezen uit enkel voorgestelde dieren die vrij mogen rondlopen in ons asiel of die om een of andere reden moeilijk herplaatsbaar zijn of u kunt ook kiezen om meter of peter te worden van een kattenkamer (ofwel die met de kattinnen ofwel die met de katers).
Tenslotte kunnen de kattenvrienden onder u er ook voor kiezen om meter te worden van een van onze zwerfpoesprojecten, in Menen of Wevelgem.
Wat kost dat meter-/peterschap?
Info
Minimum 13 Euro/maand/dier (dit geldt ook voor wie een kattenkamer of zwerfpoesproject wil steunen, maar dat is dan wel per kamer/project en niet per dier)
Wat als het dier tijdens jouw meter-/peterschap geplaatst wordt of overlijdt?
Info
Wordt het door u gesteunde dier geadopteerd of overlijdt het tijdens uw meter-/peterschap (= de periode waarvoor u een bijdrage betaald heeft), dan wordt er niets terugbetaald van de door u gegeven bijdrage. Dit daar wij niet kunnen voorzien of er toch, misschien zelfs tegen alle verwachtingen in, een adoptant zal komen opdagen en ook niet of het dier zal overlijden. Uiteraard wordt u op de hoogte gebracht van de plaatsing of het overlijden en kan u ten allen tijde een ander dier uitkiezen dat u verder wil steunen.
Hoe word ik meter/peter?
Info
U hebt besloten meter/peter te worden? En u hebt een dier uitgekozen dat u wil steunen? Dan kunt u naar het asiel zelf gaan om uw bijdrage te betalen en uw keuze aan ons kenbaar te maken. Ofwel stort u het bedrag op rekening van het dierenasiel (465-9235501-66) met uiteraard vermelding van uw naam en adres en bij mededeling vermeldt u 'meter/peter van (naam dier)'. Van zodra wij uw bijdrage ontvangen hebben doen wij dan het nodige.
Hoe plaats ik een afbeelding?
Info
1. Plaats eerst de foto in een online fotoalbum, zoals bijvoorbeeld www.photobucket.com. Volg de stappen op die site om een account aan te maken en om de foto's te uploaden. Eens de foto ge-upload is, krijg je een link naar je foto, beginnende met http://

2. Op ons forum, bij het schrijven van een tekst, zie je boven het tekstvak 5 icoontjes: klik op dit icoontje: Afbeelding

3. Er verschijnt het volgende: [img][/img]
Plaats de link van je foto (die je op de website van je online fotoalbum vindt) in het midden, dus tussen ][

4. Concreet ziet het er als volgt uit: [img]linknaarfoto[/img]

5. Klik op "reageer", je foto wordt pas zichtbaar eens je je bericht geplaatst hebt.
Hoe reset ik mijn wachtwoord?
Info
1. ga naar de home pagina van degrensstreek.be.

2. klik op het volgende icoontje:   Wachtwoord vergeten

3. Geef je e-mail adres op waarmee je hebt geregistreerd op onze site.

4. Klik op versturen en controleer je e-mail, misschien eens kijken tussen de junk mails.