Afbeelding
Ricky Reu
Geadopteerd
Horizontal Rule
Ras: Europees Korthaar
Geboorte datum: 08/01/2014
Horizontal Rule
Onbekend
Kan bij honden
Ja
Kan bij katten
Onbekend
Kan bij kinderen
Ja
gecastreerd
Horizontal Rule
Meter & Peter: Geen
Er zijn nog geen verslagen verstuurd.
Er zijn 2 beschikbare afbeeldingen.
Hr Afbeelding1 Afbeelding2 Hr
Nuttige info Horizontal Rule
Opname in het asiel op 08/01/2019
Reden opname: Dit is Ricky…een vriendelijke kater die in de steek werd gelaten door zijn eigenaar.
Ricky kende aanvankelijk een beschermd leventje als huiskat en kwam nooit buiten. Toen zijn eigenaar echter verhuisde kon hij niet langer in huis blijven en moest hij zich plots noodgedwongen aanpassen aan een leven buiten. In het begin kwam de eigenaar nog regelmatig langs om hem eten te geven, maar na verloop van tijd verminderden de bezoekjes meer en meer tot er uiteindelijk niemand meer kwam opdagen. Enkele buurtbewoners ontfermden zich wat over hem, maar konden hem niet bieden waar hij naar verlangde, een lekker warm plekje in een nieuwe thuis. Bovendien had Ricky duidelijk medische zorgen nodig aan zijn oortjes.
Bij de dierenarts bleek dat het om een ernstige oorontsteking gaat waar hij reeds lang last van moet gehad hebben en die niet behandeld werd. Hierdoor werden zijn oren aangetast (verschrompeld) en beschadigd door eraan te krabben. Ondertussen werd een behandeling opgestart tegen de oorontsteking, maar de uitwendige schade aan zijn oren is helaas niet meer te herstellen.
De exacte leeftijd van Ricky weten we niet, maar vermoedelijk is hij minstens 5 jaar oud. Verder bleek hij gelukkig wel gezond te zijn. Hij moet duidelijk nog wel wat bekomen van alle ellende en alle veranderingen in zijn leven, maar met goede zorgen, rust en geduld kan het vanaf nu alleen maar beter worden voor hem.
We hopen dan ook weldra een nieuwe, warme, liefhebbende en zorgzame thuis voor hem te vinden.
Horizontal Rule
Recente updates: Horizontal Rule
- 22/01/2019 - Werd geadopteerd.
- 12/01/2019 - Werd voorbehouden.
- 11/01/2019 - Afbeelding toegevoegd
- 11/01/2019 - Afbeelding toegevoegd
- 11/01/2019 - Op de site geplaatst.
Sociale media: Horizontal Rule