Afbeelding
Faro Reu
Geadopteerd
Horizontal Rule
Ras: Border Collie
Geboorte datum: 17/10/2014
Horizontal Rule
Ja
Kan bij honden
Onbekend
Kan bij katten
Onbekend
Kan bij kinderen
Nee
gecastreerd
Horizontal Rule
Meter & Peter: Geen
Verslag geschreven door: tommy2 Horizontal Rule
zo blij voor faro, inderdaad veel mensen doen hun hondje al weg na 1 misstap. Bij kinderen moet er ook veel geduld opgebracht worden, ze kunnen ook niet alles in 1 keer en van dieren is dat net hetzelfde. een dikke proficiat aan de nieuwe baasje van faro
Horizontal Rule 27/02/2016 | 10:46
Verslag geschreven door: Faro Horizontal Rule
Dag allemaal,
Ja, wij zijn de nieuwe baasjes van Faro. En spijtig dat we een belangrijke tip niet hadden gekregen dat Faro is opgevoed in het Frans. Dit zou al een drempel lager gemaakt hebben voor hem en voor ons. Gelukkig is dit geen probleem bij ons, wij zijn een tweetalig gezin. Dus eerste obstakel opgelost.
Blijkbaar heeft Faro al in zijn korte leven veel meegemaakt qua dwang en bang voor water.
Faro is een lieve hond waarvan het vertrouwen in mensen is nihil geworden. Alles met honden heeft zijn vertrouwen. Pucky onze hond heeft zijn vertrouwen onmiddellijk gekregen en de twee witjes zijn twee speelkameraadjes voor hem, allé als hij niet te wild is .
Gewassen worden in bad na een leuke natte wandeling aan het asiel was voor Faro te beangstigend en dat was nu de reden waarom hij ons gebeten had. Dit was een waarschuwingsbeet van ik ben bang. Maar indien wij dit wisten zou het voor ons een hele belangrijke tip zijn geweest en vooral na een modderbad. Gelukkig is ons gezin al vertrouwd met vele asielhondjes en hebben we dit zo zachtjes aangepakt. Mijn zoon is gestart met zachtjes met een gieter water over zijn pootjes te doen. En de volgende dag heeft mijn dochter al zittend met een washandje zijn hele lichaam van kop tot teen mogen wassen. Kortom het vertrouwen naar ons toe was in één dag gegroeid. Wat voor zo'n jonge hond toch wel een prachtig gevoel gaf en voor ons een geslaagde dag twee. Vandaag heeft hij voor het eerst ervaren wat als iedereen uit huis is. Gelukkig werken mijn man en ik naast ons huis en na enkele bezoekjes wij niet ver weg zijn, blijft deze prachtige zot van kusjes loebas mooi op zijn plaatsje wachten tot we terug komen.
Hij is zo slim dat hij al weet wanneer mijn dochter thuis is, hij de plaats van de leiband toont en draait en danst om naar buiten te gaan.
Met andere woorden wil ik toch even doorgeven ook al heb je even een minder goede ervaring gehad met een ander hondje, ze toch een kans te geven en dat is wat wij gedaan hebben.
Faro zal nu privé-lessen krijgen in puppy-training en zo gaan we hem stilaan tot zijn favoriete sport brengen namelijk Fly-ball want vandaag heeft hij voor het eerst zelf de floss genomen om te spelen. En wie zegt dat een hond niet weet wat een bisous is, tja Faro wel, hoor !
Dus sorry voor diegenen die hoopten, wij geven Faro niet op en hij heeft ons hartje voorgoed gestolen.
Daarom Welkom lieve loebas !!!!!!!!
Lieve Groetjes,
Familie van Faro, Pucky, Twister, Jill, Anna en Fien, Snuffel.
Horizontal Rule 22/02/2016 | 19:41
Verslag geschreven door: Sylviane Horizontal Rule
amai dat is vlug terug !!!die heeft toch niet veel tijd gekregen om zich aan te passen!!!!!misschien beter !

Antw. asiel: Het lijkt erop dat Faro een consequente baas nodig zal hebben, er was gisteren een bijtincident bij de nieuwe baasjes.
Horizontal Rule 21/02/2016 | 13:18
Verslag geschreven door: Sylviane Horizontal Rule
heel lief ! maar het blijft een border (een hond die van spelen houd) en niet goed onderhouden en te mager
Horizontal Rule 18/02/2016 | 14:50
Er zijn 3 beschikbare afbeeldingen.
Hr Afbeelding1 Afbeelding2 Afbeelding3 Hr
Nuttige info Horizontal Rule
Opname in het asiel op 17/02/2016
Reden opname: Afgestaan omdat de hond bij het wandelen onophoudelijk en te krachtig trekt aan de leiband waardoor de eigenaar onvoldoende controle heeft over het dier. Men nam de hond zelf pas enkele dagen voorheen over van de eerste eigenaar die Faro herplaatste wegens tijdsgebrek.
Extra info: Faro is een hond die veel energie heeft een behoefte aan zowel fysieke als mentale activiteit. Hij heeft een consequente baas nodig die verder werkt aan zijn opvoeding.
Horizontal Rule
Recente updates: Horizontal Rule
- 28/02/2016 - Verslag toegevoegd.
- 24/02/2016 - Werd geadopteerd.
- 22/02/2016 - Verslag toegevoegd.
- 22/02/2016 - Werd voorbehouden.
- 21/02/2016 - Info aangepast.
- 21/02/2016 - Info aangepast.
- 21/02/2016 - Verslag toegevoegd.
- 21/02/2016 - Info aangepast.
- 21/02/2016 - Terug vrij voor adoptie.
- 20/02/2016 - Werd geadopteerd.
- 19/02/2016 - Verslag toegevoegd.
- 18/02/2016 - Afbeelding toegevoegd
- 18/02/2016 - Afbeelding toegevoegd
- 18/02/2016 - Afbeelding toegevoegd
- 18/02/2016 - Op de site geplaatst.
Sociale media: Horizontal Rule