Afbeelding
Lex Reu
Geadopteerd
Horizontal Rule
Ras: Duitse Herder
Geboorte datum: 26/03/2013
Horizontal Rule
Ja
Kan bij honden
Nee
Kan bij katten
Ja
Kan bij kinderen
Ja
gecastreerd
Horizontal Rule
Meter & Peter: Geen
Verslag geschreven door: ghp Horizontal Rule
Arme Lex.
Gisteren zeer onleuke dag gehad. 's Middags was Toby gestorven (ex Rambo hier geadopteerd juli 2009) maar ik had de prachtige foto's gezien van Lex, die als twee druppels water op onze Toby geleek. Wat een teleurstelling, het arme dier was nog een schim van wat je op de foto's ziet, ik zag eerst zelfs niet dat het een duitse herder was. Zeer mager (misschien gaven wij de onze teveel eten), maar vooral z'n vacht die zo goed als verdwenen is, z'n rug zit vol gele vlekken, op de foto is hij mooi zwart. Ik had hem bijna meegenomen uit medelijden, maar toen bleek ook nog dat hij gecastreerd was en dat wil ik niet (ik verwijt niemand dat hij gecastreerd is, is gewoon een idee fixe van mij). Wel een zeer lief dier, niet vreemd van mensen. Hopelijk herstelt hij snel onder de zorgen van de mensen van de Grensstreek.
Horizontal Rule 17/01/2017 | 14:55
Verslag geschreven door: marcos Horizontal Rule
Lex is inderdaad een heel lieve hond. Wat onzeker als je de kennel binnenstapt maar de wandeling was heerlijk Hij blijft lekker dicht bij je lopen, als hij even voorop loopt kijkt Lex regelmatig om. Zo nu en dan komt hij even met zijn snuit tegen je hand aanduwen, kwestie van eens gestreeld te worden.
En een opvoeding heeft hij zeker gekregen!
Echt een fijne hond.
Horizontal Rule 17/01/2017 | 10:51
Verslag geschreven door: Martine Horizontal Rule
Ik zag gisteren voor het eerst Lex en was eerder ontgoocheld, dat dier is veeeeel te mager. Was echt geschrokken. Hopelijk geen medische oorzaak.
Horizontal Rule 17/01/2017 | 10:05
Verslag geschreven door: LaureB Horizontal Rule
Met heel veel spijt in het hart hebben wij afscheid moeten nemen van een schat van een hond.
We konden hem niet meer houden om de reden die hierboven beschreven staat.

Lex zat bij een andere hond (labrador teef) en dit ging heel goed. Met vreemde honden heeft hij het niet. Hoe losser je hem laat, hoe beter het gaat maar durfde hem nooit helemaal los te laten. Misschien gaat het dan wel.
Achter poezen loopt hij aan.
Naar paarden kijkt hij even en vindt hij wel spannend maar verschillende keren gaan wandelen met een vriendin en haar paard en kijkt hij niet echt naar na een tijdje.

Voor kinderen is hij heel lief. Heb een nichtje van een jaar en is hij super lief naar en naar oudere kinderen ook. Als ze met hem spelen is het helemaal top! Loopt heel graag achter een balletje ofzo aan en is echt onuitputbaar.

Lex is zindelijk, blaft zelden, we hebben hem af en toe binnen gepakt en dan is hij heel braaf. Gaat aan de deur staan als hij moet plassen.
Houdt zijn behoefte ook op als hij in het buitenkot zit dus echt wel een propere hond. Als je zegt dat hij niet op de zetel mag binnen dan gaat hij op zijn mat liggen.

Met oudjaar was hij bij ons binnen en heeft geen kick gegeven bij het vuurwerk.

Hij trekt niet aan de leiband als er geen vreemde honden in de buurt zijn. Wanneer hij los liep tijdens de wandeling en er kwam een andere voetganger, fietser of auto riep ik hem, ging hij naast mij zitten en bleef zitten tot ik zei dat hij mocht gaan. Als hij een stukje voorop loopt, kijkt hij ook regelmatig om of je nog wel in de buurt bent.

Lex is een super lieve, actieve, trouwe hond met een heel zacht karakter voor mensen.
Wij hopen dat hij snel een warme thuis vindt want dit verdient hij!
Horizontal Rule 16/01/2017 | 15:20
Verslag geschreven door: Sylviane Horizontal Rule
t'is zo'n lieve hond en speelt graag met balleke
Horizontal Rule 16/01/2017 | 15:13
Er zijn 2 beschikbare afbeeldingen.
Hr Afbeelding1 Afbeelding2 Hr
Nuttige info Horizontal Rule
Opname in het asiel op 14/01/2017
Reden opname: Afgestaan. Lex woonde op een landbouwbedrijf waar hij een vrij leven kende. Helaas heeft hij de neiging om te happen naar de poten van de koeien.
Extra info: Lex werd vorig jaar uit ons asiel geadopteerd. Toen werd hij afgestaan wegens verhuis, de hond kon niet mee naar de nieuwe woonst.


De ex-baasjes van Lex bezorgden ons verder ook nog volgende info over de hond:


Lex is een halflangharige Duitse Herder reu van bijna 4 jaar oud. Hij werd gecastreerd op 20/01/2016.

Hij leefde samen met nog een andere hond, een teefje, en dat ging heel goed. Lex heeft het echter niet zo begrepen op honden die hij niet kent. Mits de nodige tijd, geduld en begeleiding kan het wel lukken om hem bij andere honden te plaatsen.

Lex en katten, dat is geen goede combinatie, die jaagt hij immers graag achterna.

Hij is heel lief voor kinderen, van alle leeftijden. Als ze met hem spelen vind hij het helemaal top!

Meegaan met de auto is voor Lex geen probleem. Tijdens de heenrit, voor het wandelen, durft hij wel wat janken, maar dat is vooral uit opwinding omdat hij weet wat er gaat komen. Tijdens de terugrit na de wandeling is hij dan ook voldaan en geeft hij geen kik meer.

Zolang er geen andere honden in de buurt zijn kan Lex perfect loslopen tijdens het wandelen. Hij houdt steeds in de gaten of je nog wel volgt en in de buurt bent. Andere wandelaars, fietsers en auto’s die laat hij met rust, daar kijkt hij niet naar om. Lex luistert ook goed. Hij komt als je hem roept en kent de basiscommando’s.

Lex was het gewoon om 24u/24u buiten los te lopen. Hij heeft een jaar tussen de koeien geleefd in de stal.

Een van de redenen waarom hij niet langer kan blijven is omdat hij in de poten van de koeien bijt wanneer die worden samen gedreven om naar binnen te gaan voor het melken. Eigenlijk had Lex hiermee geen kwade bedoelingen en wou op die manier enkel helpen om de koeien naar binnen te drijven, maar het lukte ons niet om hem dit af te leren. Dit voor zijn eigen veiligheid en die van onze koeien.

Door dit probleem moest Lex noodgedwongen regelmatig in een buitenkennel verblijven. Dit was hij ondertussen gewoon geworden, maar is voor langere tijd geen ideale oplossing gezien hij dan zijn energie niet kwijt kan.

Lex is zindelijk. Zo deed hij zelden zijn behoefte in zijn buitenkennel, maar wachtte tot hij er uit mocht. Soms mocht hij eens mee naar binnen gaan in huis en leek het alsof hij niets anders gewoon was. Hij lag braaf op de mat of in de zetel, en een enkele keer heeft hij zelfs mee in bed geslapen. Ook dan waren er geen problemen. Wanneer hij in huis was en zijn behoefte moest doen, ging hij gewoon aan de deur staan om buiten gelaten te worden.

Een tweede reden waarom Lex niet kan blijven is omdat de gezinssituatie binnen enkele weken grondig zal veranderen. Dan zal er sprake zijn van een nieuw samengesteld gezin waarbij ook 6 andere honden horen. Helaas lukt dat niet met Lex erbij.
Horizontal Rule
Recente updates: Horizontal Rule
- 30/01/2017 - Werd geadopteerd.
- 25/01/2017 - Werd voorbehouden.
- 17/01/2017 - Verslag toegevoegd.
- 17/01/2017 - Verslag toegevoegd.
- 17/01/2017 - Verslag toegevoegd.
- 17/01/2017 - Verslag toegevoegd.
- 17/01/2017 - Verslag toegevoegd.
- 16/01/2017 - Verslag toegevoegd.
- 16/01/2017 - Info aangepast.
- 16/01/2017 - Info aangepast.
- 15/01/2017 - Info aangepast.
- 15/01/2017 - Terug vrij voor adoptie.
- 18/01/2016 - Werd geadopteerd.
- 14/01/2016 - Werd voorbehouden.
- 12/01/2016 - Afbeelding toegevoegd
- 12/01/2016 - Afbeelding toegevoegd
- 12/01/2016 - Op de site geplaatst.
Sociale media: Horizontal Rule