Afbeelding
Stan Reu
Geadopteerd
Horizontal Rule
Ras: Mechelse Herder
Geboorte datum: 02/11/2012
Horizontal Rule
Nee
Kan bij honden
Nee
Kan bij katten
Nee
Kan bij kinderen
Ja
gecastreerd
Horizontal Rule
Meter & Peter: Geen
Verslag geschreven door: marcos Horizontal Rule
Elke keer als ik op het asiel ben gaat Stan mee op wandel. Het binnengaan in de kennel en het aanlijnen gaan nu al heel makkelijk en Stan herkent al van ver mijn stem en zit klaar.
Langs de andere kennels is nog steeds een beproeving en we lopen zo snel mogelijk langs.
Stan heeft volgens mij wel degelijk een opleiding gekregen (bewaking, zoekwerk?), Je merkt dat aan het feit dat hij super alert is en van niets bang. We gaan dan achter het asiel, door netels en bramen - Stan op kop- in die oude schuur tussen de rommel kijken.
In de overdekte stallen zeg in dan bvb. "cherche" en dan doorsnuffelt hij werkelijk alle hoekjes, kruipt achter opgestapelde planken en gaat rechtop staan om erachter te kijken.
Ander vb. : op de Lar zijn grote poorten waar de vrachtwagens achteruit gaan parkeren om te laden en te lossen. Onder die poorten zit altijd een ruimte van een halve meter hoog. Daar gaat Stan, op de ellebogen, onder om tot achteraan te gaan snuffelen. Ik kan mis zijn, maar dat deed nog geen enkele andere hond voordien.
Een hond voor een kenner die bvb. bewakingswerk doet zou volgens mij ideaal zijn.
Dit is geen gezinshond.
Horizontal Rule 18/09/2015 | 18:07
Verslag geschreven door: marcos Horizontal Rule
Een grote, mooie, gezonde en goed verzorgde hond... die zichzelf helemaal niet goed kan "verkopen". In zijn kennel springt hij op, kwispelt en blaft, trekt zelfs soms zijn lip omhoog.
Eens je in de kennel bent springt hij op je maar laat zich heel makkelijk aanlijnen. Hij trekt je naar buiten en bij het langs de andere kennels gaan krijgt elke andere hond een snauw en een grom. Ik vrees dat Stan helemaal niet bij andere dieren kan. Katten en dergelijke daar is hij direct op gefixeerd. Tegenover andere honden agressief.
En dan... eens buiten, op wandel zie je een ander beeld. Stan loopt fier en elegant voorop en zou durven trekken. Dat leert hij makkelijk af en je ziet dat hij een opvoeding (in het Frans) genoot.
Hij komt en zit heel makkelijk, vlak tegen je met de blik opgericht naar je. Stan is van niets bang en trekt onvervaard op onderzoek, bovenop bergen aarde, achter opgestapelde planken...
Een hond voor een kenner, een echte alerte en baasgerichte Mechelaar.
Horizontal Rule 04/09/2015 | 16:07
Er zijn 2 beschikbare afbeeldingen.
Hr Afbeelding1 Afbeelding2 Hr
Nuttige info Horizontal Rule
Opname asiel op 26/08/2015
Reden opname: Echtscheiding waardoor de hond te veel alleen moet blijven.
Extra info: Alhoewel de hond nooit gehouden/getraind werd als waakhond, hij is huiselijk opgevoed, blijkt hij toch een goede waker te zijn. Hij is geen andere dieren gewoon. Stan is een hond voor iemand met de nodige hondenkennis en die stevig in de schoenen staat zodat hij/zij hem de nodige leiding kan geven die hij nodig heeft. Deze hond is niet geschikt voor een gezin met kinderen.
Horizontal Rule
Recente updates: Horizontal Rule
- 21/09/2015 - Werd geadopteerd.
- 18/09/2015 - Verslag toegevoegd.
- 08/09/2015 - Info aangepast.
- 05/09/2015 - Verslag toegevoegd.
- 30/08/2015 - Afbeelding verwijderd
- 30/08/2015 - Afbeelding toegevoegd
- 27/08/2015 - Info aangepast.
- 27/08/2015 - Info aangepast.
- 27/08/2015 - Afbeelding toegevoegd
- 27/08/2015 - Afbeelding toegevoegd
- 27/08/2015 - Op de site geplaatst.
Sociale media: Horizontal Rule